סלט קינואה ורימון

מצרכים:

כוס וחצי קינואה לבנה שטופה (אפשר גם להשרות במים לפחות חצי שעה), רימון, חצי בצל קצוץ (סגול או לבן), חופן נענע קצוצה, חסה קצוצה, 4 כפות שמן זית, רבע כוס טחינה גולמית, כף גדושה סילאן, כף חרדל דיז'ון, שליש כוס מים

איך מכינים?

1. מבשלים את הקינואה: מוסיפים 3 כוסות מים רותחים לסיר או מחבת רחבה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה למשך 15 דקות עד שהמים מצטמצמים. מכבים את האש ומשאירים להתקרר 5 דקות עם מכסה.
2. מפרידים את גרעיני הרימון: חותכים את הרימון, מניחים בקערה עם מים ומוציאים את הגרעינים בקלות. מסננים ומניחים בצד.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת או קערה עד לקבלת רוטב אחיד.
4. בקערה גדולה מערבבים 3 כוסות קינואה מבושלת עם הבצל, הרימון, הנענע, החסה והרוטב.
5. מגישים ונהנים.

סרטון הכנה: