1. לטופ הקרמלי: במחבת או סיר קטן, מבשלים את הסוכר קוקוס והמים על אש נמוכה למשך 5 דקות עד שהסוכר מתחיל לבעבע ולהתקרמל. לא לבשל יותר מדי כדי שלא יישרף.
2. חוצים את הבננה לאורך ומסדרים אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה (עגולה, מרובעת או אינגליש קייק). שופכים מעל את הקרמל המוכן ומניחים בצד.
3. להכנת הבלילה: מועכים את הבננות בקערה ומערבבים עם הביצים, משקה השקדים, וחמאת השקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את המרכיבים היבשים: סוכר קוקוס, אבקת אפייה, שיבולת שועל וקינמון. מערבבים עד לבלילה אחידה.
5. יוצקים את הבלילה על הבננות המקורמלות בתבנית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו למשך 45 דקות. מצננים למשך 10 דקות לפני ההגשה.