קובה סלק טבעוני

לקח לי כמעט שנתיים להגיע למקום שאני לא מפחדת לנסות להכין אוכל שנראה מורכב להכין. ואני מתרגשת מהתוצאה, בעיקר מהתהליך של הניסוי והטעייה, מרקמים, צורות, ריחות וכ'ו ואז זה קרה! יצא מה שבול רציתי! ועכשיו קחו את המתכון ותעבירו לדורות:

מצרכים:

לבצק קובה:, כוס וחצי קמח תירס עבה, 2 כוסות מים רותחים, מלח, למילוי:, בצל מטוגן (או כל מילוי אהוב אחר), למרק:, בצל קצוץ, גזר חתוך לקוביות, 3 סלקים מבואקום חתוכים לקוביות, רבע כוס רסק עגבניות ללא סוכר, אופציונאלי: סלרי, בטטה, מיץ לימון

איך מכינים?

1. הכנת הבצק: לטחון במעבד מזון/בלנדר את קמח התירס עם המים הרותחים והמלח עד לבצק דביק (במידת הצורך, להוסיף מים בהדרגה).

2. הכנת הקובה: לקחת מעט מהבצק, לכדרר ולמעוך לשטח. להניח במרכז בצל מטוגן (או מילוי אהוב) ולסגור מעל עם חתיכת בצק נוספת כך שנוצר כדור.

3. הכנת המרק: לטגן בצל קצוץ עם מלח עד הזהבה. להוסיף גזר, סלק, ורסק עגבניות. להוסיף מים עד כיסוי הירקות ועוד מעט (כ-1 ליטר). לבשל על אש בינונית כ-15 דקות.

4. בישול הקובה: להוסיף את הקובה לסיר המרק ולבשל עוד 15 דקות עד שהירקות מתרככים והרוטב מצטמצם.

5. הגשה: ניתן להגיש עם אורז מלא או קינואה.

תהנו!

סרטון הכנה: