1. הכנת הבצק: לטחון במעבד מזון/בלנדר את קמח התירס עם המים הרותחים והמלח עד לבצק דביק (במידת הצורך, להוסיף מים בהדרגה).
2. הכנת הקובה: לקחת מעט מהבצק, לכדרר ולמעוך לשטח. להניח במרכז בצל מטוגן (או מילוי אהוב) ולסגור מעל עם חתיכת בצק נוספת כך שנוצר כדור.
3. הכנת המרק: לטגן בצל קצוץ עם מלח עד הזהבה. להוסיף גזר, סלק, ורסק עגבניות. להוסיף מים עד כיסוי הירקות ועוד מעט (כ-1 ליטר). לבשל על אש בינונית כ-15 דקות.
4. בישול הקובה: להוסיף את הקובה לסיר המרק ולבשל עוד 15 דקות עד שהירקות מתרככים והרוטב מצטמצם.
5. הגשה: ניתן להגיש עם אורז מלא או קינואה.
תהנו!