תבשיל אורז אדום עם טופו

מצרכים:

2 כוסות אורז שטוף ומסונן (כל סוג אורז), חבילת טופו במרקם קשה, מיובש וחתוך לקוביות, בצל קצוץ, 2 גזרים מקולפים, יחידת פלפל אדום חתוך לרצועות, 3 שיני שום כתושות, בצל ירוק פרוס (אופציונלי), 500 גרם רוטב עגבניות ללא תוספת סוכר, כף פפריקה אדומה, כפית פלפל שחור, כף מלח (לפי הטעם), 2 כפות מייפל, רבע כוס טחינה גולמית

איך מכינים?

1. בסיר רחב וגדול, מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שמזהיב (אפשר להוסיף את התבלינים בשלב זה, אך לא חובה).
2. מוסיפים את הטופו ומערבבים.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים: שום כתוש, גזר מגורד, פלפל אדום, בצל ירוק, אורז, רוטב עגבניות, תבלינים, ובסוף את הטחינה הגולמית.
4. מערבבים היטב עד שכל האורז מתכסה ברוטב העגבניות ומוסיפים מים רותחים עד שמכסה את התכולה.
5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית למשך 15-20 דקות, מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים אם האורז לא התרכך.
6. כשהאורז מוכן, מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות.

סרטון הכנה: